HomeNieuwsXpert Clinics is per 1 mei de nieuwe eigenaar v...

Xpert Clinics is per 1 mei de nieuwe eigenaar van Orthoparc en HandsOnCare

Xpert Clinics is per 1 mei de nieuwe eigenaar van Orthoparc en HandsOnCare

Soms moet je om vooruit te komen iets achterlaten. Dat hebben we gedaan met de verkoop van HandsOnCare en Orthoparc. We zijn er van overtuigd dat we met Xpert Clinics een partij hebben gevonden waar onze patiënten en medewerkers met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen gaan

Xpert Clinics

Xpert Clinics, onderdeel van Equipe Zorgbedrijven, is een groep focusklinieken met inmiddels meer dan 35 locaties in heel Nederland. Xpert Clinics levert zorg op de volgende focusgebieden: Hand- en polszorg, Orthopedie, Proctologie en Oogzorg. Ook Xpert Handtherapie is onderdeel van de groep.

Focus op samenwerking ziekenhuizen

Sandstep Healthcare focust zich na de verkoop van Orthoparc en HandsOnCare op verdere innovatieve concepten. Het doel? Duurzame en toegankelijke en betaalbare zorg, ook op de lange termijn. Daarbij kijken wij breder dan het reilen en zeilen van de eigen klinieken.

De klinieken Spectrum Oogzorg,voor oogheelkunde, Mansani voor urologie en Gender Clinic voor transgenderzorg richten zich daarom op vergaande samenwerking met ziekenhuizen. Deze krijgt vorm in een gemeenschappelijke onderneming; medisch, financieel en organisatorisch.

Beste van twee werelden

Een flinke stap verder dus dan al bestaande samenwerkingen. Dat is nodig en logisch. We hoeven niet allemaal zelf het wiel uit te vinden, maar kunnen gebruiken wat er al is. In een gezamenlijke onderneming kunnen we vanuit ieders kracht in een organisatie samenwerken. Dit brengt het beste van twee werelden samen, in één organisatie. De efficiënte organisatie, behandeling en lage kosten van een zelfstandig behandelcentrum centrum en de kennis en ervaring met complexe en spoedzorg van een ziekenhuis. Zo staan we samen sterk om onze patiënten bereikbare en betaalbare zorg te bieden. En daar gaat het om.