HomeInnovatieve zorgconceptenMarketingcommunicatie in de zorg

Marketingcommunicatie in de zorg

Marketing en zorg: een combinatie die wat gevoelig ligt. Goed op de hoogte zijn van wet- en regelgeving op dat gebied is daarom belangrijk. Wat mag wel bijvoorbeeld wel en niet met re-marketing/retargeting? Mag je pixels verzamelen op de website en hoe actief mag je patiënten eigenlijk benaderen? Nieuwe klinieken willen geen lege spreek-, behandel- en operatiekamers. Een slimme marketingstrategie helpt daarbij. 

Implementatie marketingconcepten

Sandstep Healthcare beschikt over ervaren marketeers die u uitstekend kunnen adviseren over passende marketingconcepten en de implementatie daarvan. Dat begint met het vastleggen van de missie en visie van de kliniek, de doelstellingen en het onderscheidend vermogen. Na een grondig markt- en concurrentieonderzoek bepalen we hoe we de kliniek in de markt gaan zetten en hoe we gaan adverteren om de juiste doelgroep te bereiken: online en/of offline, kiezen we voor een lokale, regionale of landelijke strategie? 

Marketingcommunicatiecommissie ZKN

Sandstep Healthcare is aangesloten bij Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). Vanuit deze branchevereniging is ook een marketingcommunicatiecommissie opgericht, waarin wij onderdeel van zijn. In deze commissie overleggen marketing- en communicatieprofessionals van aangesloten klinieken over wet- en regelgeving rondom marketing in de zorg en bespreken zij de ontwikkelingen op dat vakgebied. Deze kennis zetten wij in bij het opzetten of optimaliseren van een marketingstrategie. 

Neem contact met ons op

Uw specialist op het gebied van marketingcommunicatie