HomeInnovatieve zorgconceptenHygiëne-audits en kwaliteitsverbetering

Hygiëne-audits en kwaliteitsverbetering

Kwaliteit en veiligheid zijn een groot goed in de zorg en binnen klinieken. Daarnaast is de certificering van het kwaliteitsmanagementsysteem essentieel. Nederlandse zorginstellingen zijn wettelijk verplicht een kwaliteitsmanagementsysteem te hebben. Zeer complexe processen, die Sandstep Healthcare opstartende klinieken uit handen kan nemen. 

Plan-do-check-act

We starten met een risico-inventarisatie en leggen vervolgens in een kwaliteitshandboek alle procedures en protocollen vast. Dat doen we volgens het principe ‘plan-do-check-act’, oftewel: benoem wat je doet, voer uit wat je hebt benoemd, controleer dat vervolgens en verbeter het. Om er zeker van te zijn dat de praktijk aan alle geldende hygiënerichtlijnen voldoet, worden in een hygiëne-audit alle aspecten gecontroleerd. Daarnaast zijn er ook controles van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Wet- en regelgeving in de zorg

Sandstep Healthcare is aangesloten bij brancheorganisatie Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). Daardoor zijn wij op de hoogte van de voortdurend veranderende wet- en regelgeving in de zorg. Kortom: een specialistische en ingewikkelde wereld voor startende klinieken zonder kwaliteitsmanager. Een wereld waarin Sandstep Healthcare de weg kent. 

Neem contact met ons op

Uw specialist op het gebied van hygiëne en kwaliteit