HomeInnovatieve zorgconceptenFinancieel beheer van klinieken

Financieel beheer van klinieken

Goed financieel beheer begint met een strakke administratie en vastlegging van het primaire proces. Zo is de controle op de declaraties voor de zorgverzekeraar het makkelijkst. De excellente ICT’ers van Sandstep Healthcare zijn goed ingevoerd in dat proces en vertrouwd met verschillende systemen. Als de financiële processen zoveel mogelijk zijn geautomatiseerd en foutloos verlopen, dan kan een kliniek efficiënter werken. Het zorgpersoneel is immers nauwelijks tijd kwijt aan administratieve taken en heeft daardoor meer focus op de patiënt. Sandstep Healthcare neemt meerdere klinieken de DBC-administratie, de facturatie aan zorgverzekeraars en de complete ICT uit handen. 

Inrichting financiële processen

Daarnaast adviseren wij klinieken ook over de inrichting van hun financiële processen. Vooral bij de grotere zorginstellingen zijn de processen wel ingericht op effectiviteit maar niet op efficiëntie. Processen slimmer organiseren, waardoor je efficiënter werkt en meer patiënten kunt helpen. Maar ook: goede afspraken maken met zorgverzekeraars over de contractering van de zorg. Sandstep Healthcare weet hoe het werkt. Belangrijk om daarbij te vermelden is dat wij niet uw zorgadministratie overnemen maar u begeleiden bij de inrichting hiervan. 

Samenwerkingsvormen

Een ander vraagstuk waarover Sandstep Healthcare klinieken goed kan adviseren, is over de inrichting van samenwerkingsvormen. Hoe kun je artsen bijvoorbeeld in bv-vorm laten samenwerken met financiële of vastgoedpartijen? Of kunnen ze samen onderling iets opzetten en wat hebben zij dan nodig om dat succesvol te doen? Is het zinvol als een ziekenhuis een samenwerking aangaat met private partijen? Hoe steek je zo’n samenwerking in, welke voorwaarden verbind je daaraan, hoe ziet het verdienmodel er uit voor de betrokken partijen, hoe zijn de verhoudingen met de zorgverzekeraar en hoe doe je dat met inkoop? Allemaal vragen waar Sandstep Healthcare u graag verder mee helpt.

Neem contact met ons op

Uw specialist op het gebied van financieel beheer