HomeOver Sandstep HealthcareOns teamPeter de Koning

Peter de Koning
Functie: CEO

Peter de Koning

Voordat Peter in 2015 Sandstep Healthcare startte, had hij al naam gemaakt in de zorgwereld als oprichter en mede-eigenaar van onder andere Oogziekenhuis Zonnestraal en Huidziekenhuis Dermicis. In tien jaar tijd behaalde Oogziekenhuis Zonnestraal onder zijn leiding een omzet van € 46mio (2014) en opereerde vanuit negen vestigingen, waaronder een joint venture met het AMC. Daarnaast leidde hij Huidziekenhuis Dermicis in zes jaar tijd naar een omzet van € 10mio (2012) met drie vestigingen.

Peter is zorgondernemer pur sang en combineert vastberadenheid met lef, positiviteit en een sterk geloof in verbetering van het zorglandschap. De visie achter zijn plannen is samen te vatten in drie onderdelen: bijdragen aan het maatschappelijk belang, optimale zorg realiseren voor patiënten en de nieuwste technologie inzetten. Peter heeft een zeer uitgebreid netwerk opgebouwd van medisch specialisten en bestuursleden binnen diverse vakgroepen, klinieken en (academische) ziekenhuizen.

Sinds de oprichting van Sandstep Healthcare heeft Peter met zijn team zeven succesvolle zorgprojecten neergezet: Orthoparc (orthopedische zorg in ZBC-setting), CosMed (ethisch verantwoorde plastische chirurgie), Gender Clinic (chirurgische, endocrinologische en psychologische zorg voor transgender personen), HansOnCare (hand- en polszorg), Spectrum Oogzorg, Mansani Kliniek (urologie) en Medical Parc (aanbieder van OK-faciliteiten met en zonder personeel).

‘Soms moet je dingen gewoon doen, anders kom je nergens.’